Poziv za prijavu projekata i programa za dodjelu donacija/sponzorstva u 2019. godini

Lukavac Cement

U skladu sa Odlukom Uprave broj 023/2019 od 10.1.2019. godine Fabrika cementa Lukavac objavljuje poziv za prikupljanje prijedloga projekata za dodjelu donacija/sponzorstva, koji će se odobravati u skladu sa budžetom predviđenim za ove namjene u 2019. godini.

Projekte i programe mogu nominovati registrovani sportski klubovi, kulturne i obrazovne ustanove, humanitarna i druga udruženja sa područja Opštine Lukavac, koja svojim radom promovišu zaštitu okoliša i doprinose unapređenju uslova življenja u lokalnoj zajednici.

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC OPTIMIZIRA PROIZVODNE KAPACITETE

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac je 03. januara 2019. započela svoj redovni remont postrojenja koji će se odvijati do marta ove godine. Na ovaj način optimizira svoje proizvodne potencijale kako bi postrojenja bila pripremljena za dalju proizvodnju klinkera, povećanje udjela alternativnih goriva i dodatne aktivnosti za održanje zdravog okoliša.

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC NA KONFERENCIJI O ZAŠTITI OKOLIŠA U BIH U ORGANIZACIJI SENATA PRIVREDE BIH

Lukavac Cement

U četvrtak, 13.12.2018., u hotelu Austria u Sarajevu održana je Konferencija o zaštiti okoliša u BiH koju je organizirao Senat privrede BiH s ciljem davanja inicijative daljem razvoju bh. privrede i zaštite okoliša. Fabrika cementa Lukavac je pozvana kao važan privredni subjekt, čiji principi rada su bazirani na zaštiti životne okoline i zdravlja ljudi, te je svojim učešćem dala doprinos ovoj uvijek aktuelnoj i važnoj temi. Prisutnim privrednicima, predstavnicima nadležnih institucija i ostalim gostima obratio se generalni direktor Stjepan Kumrić.

LUKAVAC CEMENT VRAĆA DJEČIJU IGRU „ŠKOLICA“ U DVORIŠTA OBDANIŠTA I OSNOVNIH ŠKOLA ŠIROM BIH

Lukavac Cement

Zahvaljujući Lukavac Cementu nekada veoma popularna dječija igra „Školica“ vraća se u dvorišta mnogih bh. škola i obdaništa. Ovaj društveno odgovorni projekt pokrenuli su u oktobru i upravo je okončan u 10 osnovnih škola i 5 obdaništa Tuzlanskog kantona, a ubrzo će svoje Školice dobiti i osnovne škole u Brčkom, Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini.

NOVA UPRAVA U FABRICI CEMENTA LUKAVAC

Lukavac Cement

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave Društva koju će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direkora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave. Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

UZ PODRŠKU LUKAVAC CEMENTA U TUZLI OTVORENA IZLOŽBA MLADOG KIPARA IVANA JAKŠIĆA

Lukavac Cement

Opredjeljenje Fabrike cementa Lukavac je da pomogne i podrži mlade kreativce i njihove projekte, naročito iz oblasti umjetnosti i zaštite okoliša. Tako je sinoć u  Bosanskom kulturnom centru u Tuzli uz njenu podršku otvorena samostalna izložba mladog splitskog kipara Ivana Jakšića, koji je odrastao na otoku Braču. Ova izložba će trajati sve do 20.7.2018.

1 2 3 4