UZ PODRŠKU LUKAVAC CEMENTA U TUZLI OTVORENA IZLOŽBA MLADOG KIPARA IVANA JAKŠIĆA

Lukavac Cement

Opredjeljenje Fabrike cementa Lukavac je da pomogne i podrži mlade kreativce i njihove projekte, naročito iz oblasti umjetnosti i zaštite okoliša. Tako je sinoć u  Bosanskom kulturnom centru u Tuzli uz njenu podršku otvorena samostalna izložba mladog splitskog kipara Ivana Jakšića, koji je odrastao na otoku Braču. Ova izložba će trajati sve do 20.7.2018.

INŽENJERI FABRIKE CEMENTA LUKAVAC PREDAVAČI NA MEĐUNARODNOM ECRA SEMINARU U AUSTRIJI

Lukavac Cement

Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri Fabrike cementa Lukavac, učestvovali su kao predavači na međunarodnom ECRA seminaru koji se održao 27. i 28.6.2018. u austrijskom gradu Salzburgu. Organizator seminara European Cement Research Academy (ECRA) iz Düsseldorfa, koja okuplja najveće evropske proizvođače, ovaj susret predstavnika cementne industrije posvetio je primjeni moderne tehnologije u procesu hlađenja klinkera.

Bajramska čestitka

Lukavac Cement

Povodom praznika, Ramazanskog Bajrama, svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, uz želje da isti dočekaju u duhu običaja, tradicije, u dobrom raspoloženju i zdravlju, te u krugu svojih najbližih.

Lukavac Cement podržao međunarodni događaj “Dani arhitekture Banja Luka 2018”

Lukavac Cement

Lukavac Cement kao vodeći proizvođač cementa u BiH podržao je jedan od najvećih bh. događaja u oblasti arhitekture i urbanizma.

„Dani arhitekture Banjaluka 2018“ su održani po četvrti put, a od 4. do 10. juna, pored predavanja međunarodnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, izložbi, diskusija, radionica, okruglih stolova, predstavljeni su i proizvodi i dostignuća u tehnologiji proizvodnje građevinske industrije. Razgovaralo se i promišljalo o aktuelnoj situaciji na području arhitekture, gradnje i primjeni građevinskih materijala.

Lukavac Cement organizirao uspješne obuke majstora

Lukavac Cement

Lukavac Cement je u mjesecu aprilu održao dvije uspješne obuke majstora.

Najboljih 60 majstora je tom prilikom dobilo najnovije informacije vezane za rad sa svim vrstama lukavačkog cementa. Razmijenjena su vrijedna iskustva i predstavljene su nove tehnologije iz svijeta cementa, betona i građevinarstva.

LUKAVAC CEMENT KREĆE SA RADOM ROTACIONE PEĆI

Lukavac Cement

Nakon zaustavljanja proizvodnih pogona u decembru 2017. godine, cementara u Lukavcu nije proizvodila klinker, već su sve aktivnosti u Fabrici bile vezane uz remont postrojenja. Radnici i management Lukavac Cementa zadovoljni su što nakon više od tri mjeseca zastoja, za nekoliko dana konačno kreće prva proizvodna kampanja u 2018. godini.

Lukavac Cement je krajem 2017. godine okončao treću investicionu fazu ukupne vrijednosti od preko 25 miliona KM, kojom će značajno doprinijeti poboljšanju proizvodne efikasnosti, sigurnosti i unapređenju postojećih ekoloških pokazatelja. Ulaganja su prvenstveno bila usmjerena na korištenje alternativnih goriva i ekološke standarde: na nabavku nove opreme i nadogradnju sistema za doziranje alternativnih goriva na toplom dijelu linije za proizvodnju klinkera, modernizaciju i proširenje postrojenja za bajpas prašinu te ugradnju sistema za redukciju azotnih oksida.

Lukavac Cementu pripala nagrada za uspješno poslovanje i ulaganja u BiH

Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) dodijelila je danas Lukavac Cementu nagradu za dugogodišnje uspješno poslovanje i značajna ulaganja u BiH. Ceremoniju „Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH“ FIPA organizira već godinama kako bi se istakli uspješni primjeri stranih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini i doprinose njenom razvoju.

Nagrada koju smo dobili znači nam mnogo, ona je potvrda i priznanje uspješnosti naših dosadašnjih ulaganja i poslovanja. Upravo smo okončali treću investicionu fazu u vrijednosti od 20 miliona KM koju smo započeli 2013. Ulaganja su bila usmjerena u za nas i BiH veoma važan projekat korištenja alternativnih goriva koji doprinosi sigurnom, efikasnom i ekološki prihvatljivom procesu proizvodnje cementa. Ovom investicijom ujedno završavamo i predviđeni treći postprivatizacijski investicioni ciklus. Našim primjerom ujedno pokazujemo da je BiH dobro mjesto za ulaganje i da zajedničkim naporima možemo očekivati dalji napredak i razvoj naše zemlje”,

istakao je direktor Lukavac Cementa Izet Imamović.

1 2 3