LUKAVAC CEMENT VRAĆA DJEČIJU IGRU „ŠKOLICA“ U DVORIŠTA OBDANIŠTA I OSNOVNIH ŠKOLA ŠIROM BIH

Lukavac Cement

Zahvaljujući Lukavac Cementu nekada veoma popularna dječija igra „Školica“ vraća se u dvorišta mnogih bh. škola i obdaništa. Ovaj društveno odgovorni projekt pokrenuli su u oktobru i upravo je okončan u 10 osnovnih škola i 5 obdaništa Tuzlanskog kantona, a ubrzo će svoje Školice dobiti i osnovne škole u Brčkom, Sarajevu, Banjoj Luci i Bijeljini.

NOVA UPRAVA U FABRICI CEMENTA LUKAVAC

Lukavac Cement

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave Društva koju će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direkora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave. Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

UZ PODRŠKU LUKAVAC CEMENTA U TUZLI OTVORENA IZLOŽBA MLADOG KIPARA IVANA JAKŠIĆA

Lukavac Cement

Opredjeljenje Fabrike cementa Lukavac je da pomogne i podrži mlade kreativce i njihove projekte, naročito iz oblasti umjetnosti i zaštite okoliša. Tako je sinoć u  Bosanskom kulturnom centru u Tuzli uz njenu podršku otvorena samostalna izložba mladog splitskog kipara Ivana Jakšića, koji je odrastao na otoku Braču. Ova izložba će trajati sve do 20.7.2018.

INŽENJERI FABRIKE CEMENTA LUKAVAC PREDAVAČI NA MEĐUNARODNOM ECRA SEMINARU U AUSTRIJI

Lukavac Cement

Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri Fabrike cementa Lukavac, učestvovali su kao predavači na međunarodnom ECRA seminaru koji se održao 27. i 28.6.2018. u austrijskom gradu Salzburgu. Organizator seminara European Cement Research Academy (ECRA) iz Düsseldorfa, koja okuplja najveće evropske proizvođače, ovaj susret predstavnika cementne industrije posvetio je primjeni moderne tehnologije u procesu hlađenja klinkera.

Bajramska čestitka

Lukavac Cement

Povodom praznika, Ramazanskog Bajrama, svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, uz želje da isti dočekaju u duhu običaja, tradicije, u dobrom raspoloženju i zdravlju, te u krugu svojih najbližih.

1 2 3 4