NOVA UPRAVA U FABRICI CEMENTA LUKAVAC

Lukavac Cement

Odlukom Nadzornog odbora Fabrike cementa Lukavac došlo je do promjene u sazivu Uprave Društva koju će sada zastupati Stjepan Kumrić na mjestu predsjednika Uprave i generalnog direkora, te Daniel Maschtovsky kao član Uprave. Dosadašnji generalni direktor Izet Imamović, nakon godina uspješnog rukovođenja ovom fabrikom, preuzima mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

UZ PODRŠKU LUKAVAC CEMENTA U TUZLI OTVORENA IZLOŽBA MLADOG KIPARA IVANA JAKŠIĆA

Lukavac Cement

Opredjeljenje Fabrike cementa Lukavac je da pomogne i podrži mlade kreativce i njihove projekte, naročito iz oblasti umjetnosti i zaštite okoliša. Tako je sinoć u  Bosanskom kulturnom centru u Tuzli uz njenu podršku otvorena samostalna izložba mladog splitskog kipara Ivana Jakšića, koji je odrastao na otoku Braču. Ova izložba će trajati sve do 20.7.2018.

INŽENJERI FABRIKE CEMENTA LUKAVAC PREDAVAČI NA MEĐUNARODNOM ECRA SEMINARU U AUSTRIJI

Lukavac Cement

Emir Ćilimković i Enis Rizvić, inženjeri Fabrike cementa Lukavac, učestvovali su kao predavači na međunarodnom ECRA seminaru koji se održao 27. i 28.6.2018. u austrijskom gradu Salzburgu. Organizator seminara European Cement Research Academy (ECRA) iz Düsseldorfa, koja okuplja najveće evropske proizvođače, ovaj susret predstavnika cementne industrije posvetio je primjeni moderne tehnologije u procesu hlađenja klinkera.

Bajramska čestitka

Lukavac Cement

Povodom praznika, Ramazanskog Bajrama, svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke, uz želje da isti dočekaju u duhu običaja, tradicije, u dobrom raspoloženju i zdravlju, te u krugu svojih najbližih.

Lukavac Cement podržao međunarodni događaj “Dani arhitekture Banja Luka 2018”

Lukavac Cement

Lukavac Cement kao vodeći proizvođač cementa u BiH podržao je jedan od najvećih bh. događaja u oblasti arhitekture i urbanizma.

„Dani arhitekture Banjaluka 2018“ su održani po četvrti put, a od 4. do 10. juna, pored predavanja međunarodnih i domaćih arhitekata i drugih stručnjaka, izložbi, diskusija, radionica, okruglih stolova, predstavljeni su i proizvodi i dostignuća u tehnologiji proizvodnje građevinske industrije. Razgovaralo se i promišljalo o aktuelnoj situaciji na području arhitekture, gradnje i primjeni građevinskih materijala.

Lukavac Cement organizirao uspješne obuke majstora

Lukavac Cement

Lukavac Cement je u mjesecu aprilu održao dvije uspješne obuke majstora.

Najboljih 60 majstora je tom prilikom dobilo najnovije informacije vezane za rad sa svim vrstama lukavačkog cementa. Razmijenjena su vrijedna iskustva i predstavljene su nove tehnologije iz svijeta cementa, betona i građevinarstva.

1 2 3