„COVID-19 fotodnevnik“ Fabrike Cementa Lukavac – svjedočanstvo jednog vremena

Koronavirus promijenio je mnogo toga u cijelom svijetu. S jedne strane ova pandemija je preoblikovala način dosadašnjeg života i poslovanja, dok je s druge strane pokazala da su zajedništvo, solidarnost i timski duh neophodni kako bi se prevazišlo ovo nesvakidašnje vrijeme.

Jedan od odgovora Fabrike cementa Lukavac na postojeću krizu je i projekt koji smo nazvali „COVID-19 FOTODNEVNIK“. Fotografijom je zabilježena atmosfera tokom jednog radnog dana u našoj fabrici.

Briga za naše uposlenike i njihovo zdravlje jedan je od najvažnijih postulata našeg poslovanja. Bez njih ne bi bilo ni razvoja ni evidentnog uspjeha Lukavac Cementa i Lukavac Betona.

Upravo zato smo odlučili našim saradnicima i saradnicama posvetiti „COVID-19 FOTODNEVNIK“.

Ovaj fotografski zapis predstavlja i svjedočanstvo jednog teškog i neobičnog vremena, u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona svojim odgovornim ponašanjem i zalaganjem svakodnevno davali i danas daju ogroman doprinos da naši pogoni rade bez dana prekida. Fotodnevnik je i velika zahvalnica svima njima za iskazanu odgovornost, požrtvovanost i disciplinu.

Ovo je priča u slikama, u kojoj naši uposlenici s maskama na licu i uz strogo poštivanje propisanih mjera, čvrsto vjeruju da se kriza može prevazići i da mogu uspjeti u svim izazovima koji ih očekuju.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima!

Ovdje možete pogledati naš COVID-19 FOTODNEVNIK: