DAN OTVORENIH VRATA 2023 U ZNAKU OČUVANJA OKOLIŠA

U subotu, 16. septembra 2023., u zelenom parku naše fabrike održano je 13. izdanje Dana otvorenih vrata, tradicionalne manifestacije koja okuplja brojne građanke i građane Lukavca, Tuzle ali i šire. Ove godine posebnu pažnju smo posvetili ekološkim i kreativnim programima za djecu i mlade.

Mnoge mališane je obradovala poučna i zanimljiva kreativna radionica „Uradi sam“ gdje su imali priliku da samostalno prave i boje predmete od cementa. Priredili smo i specijalnu eko radionicu „RecIGliRAnje“ sa željom da kroz spoznaju i istraživanje, igru i zabavu potičemo njihovu ekološku osviještenost. Mogli su saznati koliko je važno očuvanje našeg okoliša te da otpad nije smeće i da se može razdvajati, reciklirati i ponovno pametno iskoristiti.

Pored kutka za bebe, animatorskih i karnevalskih igara, maskota, mađioničara, organiziran je i umjetnički kutak rezervisan za balerine, a za ljubitelja plesa mini disko.

 

 

 

 

 

 

 

 

S ciljem poticanja sportskog duha i zdravih životnih navika, u sklopu našeg „Dana otvorenih vrata 2023“ odvijale su se sportske aktivnosti, turniri fudbala i odbojke. Uz roštiljadu, voćno osvježenje i prigodne poklone za svu djecu, ovogodišnja manifestacija Lukavac Cementa protekla je u ozračju dobre zabave, druženja i kreativnog učenja.