DELEGACIJE IZ VELENJA I PLJEVALJA POSJETILE FABRIKU CEMENTA LUKAVAC

U okviru višednevne radne posjete općini Lukavac gosti iz Slovenije i Crne Gore – delegacija Mestne Občine Velenje koju je predvodio župan Peter Dermol i delegacija Opštine Pljevlja na čelu sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem – obišli su i Fabriku cementa Lukavac.

Bilo je izuzetno zadovoljstvo pokazati im jednu od najmodernijih cementara i predstaviti im dosadašnje rezultate rada ali buduće planove.

Cilj ove radne posjete je bio njegovanje prijateljskih odnosa i unapređenje saradnje, kao i razmjena dobrih praksi i iskustava, te iznalaženje mogućnosti realizacije zajedničkih projekata sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta u našim lokalnim zajednicama.

Predstavnici Uprave Lukavac Cementa su sa uglednim gostima, između ostalog, razgovarali o  provođenju „EU Green Deala“ i energetsko-klimatskih tranzicija u EU i regiji zapadnog Balkana.

Posebno zahvaljujemo načelniku Općine Lukavac dr.sc. Edinu Deliću na dobroj organizaciji posjete i čestitamo mu na osvojenom priznanju za “najnačelnika” koje je mu je nedavno uručeno na manifestaciji “Lider biznisa” Tuzlanskog Kantona.