DRUŠTVENO ODGOVORNI PROJEKTI OBILJEŽILI 2019. U LUKAVAC CEMENTU

Fabrika cementa Lukavac je tokom 2019. realizirala više društveno odgovornih projekata. Kao kompanija koja iz godine u godinu bilježi pozitivne poslovne rezultate, ove godine posvetila je posebnu pažnju projektima koji su bili namijenjeni građanima, prvenstveno mladima, s namjerom da se zajednički stvaraju nove vrijednosti za bolju i zdraviju budućnost.

»Sumirajući rezultate našeg poslovanja u 2019. zadovoljni smo postignutim i mislim da smo uspjeli osmisliti korisne i konkretne akcije, te smo ponosni na činjenicu da smo sproveli više društveno odgovornih projekata koji su bili i bit će imperativ našeg rada. Trudimo se mladim generacijama omogućiti da se povežu sa prirodom i da je znaju voljeti i čuvati. Naš dugoročni projekat »U prijateljstvu s prirodom« se pokazao vrlo učinkovitim. Više hiljada učenika i učenica širom BiH su učestvovali u njemu, a njihove pozitivne reakcije su za nas najbolji pokazatelj učinjenog i ujedno smjernica za naše dalje djelovanje« – kazao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac.  

Svakog septembra se organizira Dan otvorenih vrata na zelenim površinama Lukavac Cementa, gdje se okupljeni građani porodično druže i sudjeluju u pratećim ekološkim i sportskim programima, te kreativnim radionicama. Uz pomoć djece iz OŠ »Lukavac Grad« na Dan planete Zemlje Lukavac je postao bogatiji zelenilom, zasađeno je 500 novih stabala. A u junu 2019. Lukavac Cement je kao dijamantni sponzor podržao dječiju manifestaciju KIDS FEST 2019 i priredio mladim naraštajima zabavan i edukativan dan. Od kraja 2018. pa sve do danas Lukavac Cement je izgradio na desetine ploha za dječiju igru »Školica« i obradovao brojne mališane obdaništa i osnovih škola širom BiH. Grad Lukavac u septembru 2019. dobio je novi moderno uređeni plato ispred Doma kulture zahvaljujući ulaganju Lukavac Cementa u vrijednosti od preko 120.000 KM. Kapije Fabrike svakodnevno su otvorene za sve one koji žele da je posjete i uvjere se kako funkcionira cementara koja koristi alternativna goriva i sprovodi evropske prinicipe energetske efikasnosti.

Fabrika cementa Lukavac je čvrstog opredjeljenja da daje poticaje projektima koji mogu osigurati kvalitetniji život, zdravu sredinu i ljepše okruženje. S tom praksom se nastavlja i u 2020. godini, čime se namjerava dodatno intenzivirati saradnja sa građanima, vladinim i nevladinim organizacijama, ekološkim udruženjima, školama, obdaništima i svima onima koji imaju isti cilj: očuvanje prirode i njenih resursa.