FABRIKA CEMENTA LUKAVAC GENERALNI SPONZOR PROJEKTA „PLATFORMA ZA NISKO-KARBONSKI URBANI RAZVOJ FBIH“

U skladu sa svojom poslovnom filozofijom koja promovira vrijednosti ekološki zdrave sredine, upotrebe alternativnih goriva i savremenih tehnologija, Fabrika cementa Lukavac rado podržava bh. projekte koji imaju iste ili slične ciljeve, a što je i bio razlog da kao generalni sponzor podrži projekt „Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH“ u organizaciji Udruženja-Centra za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS.

Prva platforma – konferencija za Kanton Sarajevo održava se već 16. jula ove godine u hotelu Hills u Sarajevu. A do kraja 2020. platforma će nastaviti rad nizom konferencija u svim kantonima u FBiH.

Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje, ističe da Fabrika cementa Lukavac želi biti aktivni sudionik u svim projektima koji kao i ovaj imaju za cilj promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova. „Raduje nas ova inicijativa Energisa i podrška koju su dobili. Učešćem u ovom projektu, a zahvaljujući našim dosadašnjim iskustvima i praksi, sigurni smo da možemo dati doprinos u rješavanju nekih od gorućih problema u područjima energetske efikasnosti, upravljanja otpadom, i svakako primjene alternativnih goriva u procesu proizvodnje.“ kazao je Begić.

 

Više informacija i prijave za besplatno učešće na konferenciji su otvorene putem linka:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdR1BOfzZbM1Ff42y0eefkm6Bm4QYJEqBD3h-XM5eMXQ1NZjQ/viewform