Fabrika cementa Lukavac je ponos svih njenih radnika i građana Lukavca

Događaju su prisustvovali brojni poslovni partneri i politički predstavnici, među kojima i premijer Federacije BiH

Prigodnim programom i prezentacijom dosadašnjih dostignuća, Fabrika cementa Lukavac danas je obilježila 15 godina od uspješne privatizacije. Ovom događaju prisustvovali su brojni poslovni partneri i politički predstavnici.

Na svečanosti, koja je održana u sklopu dvodnevne manifestacije «Dani otvorenih vrata», još jednom je naglašeno da promjena vlasništva u Fabrici cementa Lukavac predstavlja primjer pozitivne privatizacije u našoj zemlji, te veliki doprinos privrednom razvoju Lukavca i Tuzlanskog kantona.

Ugovor o privatizaciji Fabrike cementa Lukavac potpisan je 2001. godine. Novi vlasnik fabrike, austrijska kompanija Asamer Baustoffe AG u modernizaciju i rekonstrukciju postrojenja je uložio 200 miliona KM, čime je FCL postala najveći proizvođač cementa u BiH, ali i jedna od najmodernijih i ekološki najprihvatljivijih u Evropi.

Ovogodišnji Dani otvorenih vrata stoje u znaku obilježavanja 15 godina od privatizacije naše fabrike. Naši vlasnici imali su jasnu poslovnu viziju, koju su odmah nakon privatizacije pretvorili u djela, pa je danas FCL ponos svih radnika, ali i građana Lukavca. S pravom možemo reći da smo u Fabriku donijeli sveobuhvatnu revoluciju koja se ogleda u društveno odgovornom poslovanju, skladnom životu s lokalnom zajednicom, poslovnoj stabilnosti, kvaliteti proizvoda i brigom za okoliš. U godinama, koje su ispred nas, nastavićemo dosadašnjim putem, te biti predvodnici u industrijskom razvoju naše zemlje”,

poručio je Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

Manifestacija “Dani otvorenih vrata” nastavlja se sutra, kada će kapije fabrike, kao i dosadašnjih godina, biti otvorene za sve građane, a očekuju ih brojni cjelodnevni zabavni i rekreativni sadržaji.