FABRIKA CEMENTA LUKAVAC ODABRALA „BETON STUDENTE”

Fabrika cementa Lukavac je nakon okončane faze prikupljanja prijava i provedene selekcije, izvršila konačni odabir kandidata za učešće u jednogodišnjem Programu prvog radnog iskustva „Beton student“.

„Sa zadovoljstvom možemo saopćiti da su izabrani najbolji. Inženjerka mašinstva Selma Mujkić i inženjer tehnologije Mirza Salkić će od ovog mjeseca sticati nova znanja i dalje se usavršavati u našoj fabrici“ – istakao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Fabrike cementa Lukavac.

Projekat prvog radnog iskustva za izvrsne studente Fabrika cementa Lukavac je pokrenula u junu 2021. u saradnji sa Općinom Lukavac, Tehnološkim, Elektrotehničkim, Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli.

U prostorima Lukavac Cementa danas, 7. decembra 2021., upriličena je i ceremonija proglašenja „beton studenata“, a svoje čestitke Selmi i Mirzi su uputili načelnik Općine Lukavac Edin Delić i generalni direktor Fabrike cementa Lukavac Stjepan Kumrić, koji su tom prilikom naglasili da zajednički društveno korisni programi su jedan od načina da se nagrade mladi i vrijedni ljudi koji će doprinijeti ekonomskom razvoju kako Fabrike tako i lokalne zajednice.

Iskreno se nadamo da su svi kandidati i kandidatkinje, koji su učestvovali u procesu odabira u okviru našeg Programa, stekli vrijedna iskustva koja će ih dodatno osnažiti i pomoći im u daljem profesionalnom razvoju. Nama je bilo istinsko zadovoljstvo upoznati ih i s njima razgovarati.

Posebno se zahvaljujemo Općini Lukavac, Elektrotehničkom, Ekonomskom i Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli na pruženoj podršci u provođenju ovog zajedničkog Programa i radujemo se budućoj saradnji.