FABRIKA CEMENTA LUKAVAC OTVORILA SVOJA VRATA MNOGOBROJNIM GRAĐANIMA I OVE GODINE

U subotu, 7. septembra, uposlenici Fabrike cementa Lukavac u svom zelenom parku ugostili su jedanaesti put zaredom brojne građane i građanke Lukavca i okoline. „Dan otvorenih vrata 2019“ je protekao u ugodnom i kreativnom druženju svih generacija u prijateljstvu s prirodom.

Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac, istakao je da je glavni cilj ove već tradicionalne manifestacije da se građani upoznaju sa novitetima i rezultatima djelovanja ove kompanije u proteklom periodu, te da se zajedničkim druženjem ulože dodatni napori za unapređenje životne okoline i pojača briga o prirodi. „Naš projekt „U prijateljstvu s prirodom“, koji je pokrenut prošle godine, pokazao je odlične učinke, te su reakcije građana, a posebno djece i omladine, više nego pozitivne. Efekti saradnje na ovom projektu sa mnogim školama, obdaništima i eko organizacijama, ne samo u Lukavcu nego i širom BiH, su prvenstveno brojna novozasađena stabla, očišćeni i uređeni prostori od društvenog značaja, projekti reciklaže …“, kazao je Begić.

Uz raznovrsne zabavne sadržaje poput predstave za djecu, mađioničara, džinova na štulama, te brojne sportske aktivnosti i nagrade, posebna pažnja je bila posvećena edukativnim sadržajima. Učenici Osnovne škole „Lukavac Grad“ su promovirali svoj projekat prikupljanja PET ambalaže, dok je udruženje „Eko Život“ predstavilo sisteme upravljanja ambalažnim otpadom. Lukavac Cement je organizirao i kreativnu radionicu, na kojoj su uposlenici sa djecom pravili smjese i predmete od cementa i betona.