FABRIKA CEMENTA LUKAVAC PO 10. PUT OTVORILA SVOJA VRATA U PRIJATELJSTVU S PRIRODOM

„Dan otvorenih vrata 2018“., nastavak je tradicionalne manifestacije koja već godinama okuplja veliki broj građana Lukavca i Tuzlanskog kantona, a pored ugodnog porodičnog druženja i zabave, bila je edukativnog karaktera posvećena prijateljstvu s prirodom.

Lukavac Cement iz godine u godinu otvara svoja vrata komšijama, građanima Lukavca, vladinim i nevladinim organizacijama, ekološkim udruženjima, školama, obdaništima s ciljem da uspostavi što bolju saradnju kako bismo svi udruženim snagama doprinijeli podizanju ekološke svijesti i očuvanju prirode. Naša budućnost su djeca i mladi pa smo ovogodišnji Dan otvorenih vrata s posebnom pažnjom pripremili za njih. Svi zajedno smo u krugu naše fabrike zasadili 15 sadnica lipe, oraha i kestena da bi im pokazali kako se to radi. Svako dijete je danas dobilo po kesicu sjemena japanskog javora sa uputstvom kako da ga zasadi. Živjeti u skladu i prijateljstvu s prirodom jedna je od osnovnih odrednica naše Zelene fabrike cementa, ime koje s ponosom i zasluženo nosimo. Pridružili su nam se i članovi projekta Let’s do it Tuzla i uposlenici firme Eko život pokazavši kako se razvrstava otpad i štedi energija da bi se sačuvala naša životna okolina“ – rekao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga.

Na ulazu je bio postavljen pano na kojem je prikazano drvo sa graničnim vrijednostima zagađujućih materija u FBiH i EU, a transparentno su bile prikazane vrijednosti fabrike koje su znatno niže i u skladu sa svim propisanim ekološkim standardima. Posjetioci su dobili i korisne informacije o predstojećoj velikoj akciji čišćenja divljih deponija koju Lukavac Cement uvijek podržava.

Najmlađi su uživali u bogatom kolažnom programu predstava, mađioničarskim čarolijama, art radionicima, dok su se stariji bavili sportskim aktivnostima i družili na zelenim površinama Lukavac Cementa.