LUKAVAC CEMENT DOBITNIK „CERTIFICATE OF EXCELLENCE 2022“

U organizaciji njemačkog instituta DCC Delta Coal Control učestvovali smo u međulaboratorijskom poređenju analiza alternativnog goriva SRF i ostvarili izvrstan rezultat. Zadatak za našu laboratoriju i još 53 laboratorije iz Evrope i svijeta je bio detaljna analiza istog uzorka.

Zahvaljujući stručnosti i predanosti naših inženjera i hemijskih tehničara pokazali smo koliko smo uspješni i dokazali izuzetne sposobnosti naše laboratorije, jer je njena ocjena za kvalitet ispitivanja uzorka u skladu sa međunarodnim standardom EN ISO/IEC 17043  bila „Excellent“.

Kad se govori o kvaliteti neke organizacije, definitivno su nezaobilazni pojmovi kontrole kvalitete i osiguranja kvalitete, a najbolji način da se ona i dokaže jeste dobra ocjena postignuta tokom ispitivanja sposobnosti.

Ovaj certifikat je samo još jedna međunarodna potvrda da su kontrola kvalitete ulaznih sirovina i energenata u našem proizvodnom procesu od velike važnosti, što ujedno garantira kvalitetu našeg krajnjeg proizvoda – cementa.

I dalje nastavljamo s ulaganjima u moderne mjerne uređaje i edukaciju naših uposlenika.

Posebne čestitke upućujemo našim inženjerima i hemijskim tehničarima na postignutim rezultatima.