LUKAVAC CEMENT: DONACIJA ZA OBRAZOVANJE I BOLJU BUDUĆNOST MLADIH

Od februara ove godine „Centar za kulturu Lukavac“ je pokrenuo „Centar za zdravo i kreativno odrastanje“, a Lukavac Cement je pokrovitelj ovog projekta od samog početka. Nedavno smo im uručili donaciju u vrijednosti od 9.389 KM koju su iskoristili za nabavku klavira, violina, gitara, mikrofona i druge opreme koja im je bila neophodna za dalji uspješan rad.

U međuvremenu su organizirane kreativne radionice za djecu školskog i predškolskog uzrasta od 5 do 14 godina, na kojima mališani mogu učiti i usavršavati vještine iz oblasti muzike (klavir, gitara, harmonika, violina), solo pjevanja, zatim baleta, plesa, glume, slikanja, filma i multimedije, ali učiti i strane jezike. Glavni cilj je promocija i afirmacija kulture i umjetnosti kod najmlađih, i to na njima najprihvatljiviji način, kroz igru i zabavu. Voditelji radionica su akademski obrazovani, iskusni umjetnici i predavači.

S obzirom na veliku važnost ulaganja u mlade generacije, njihovo obrazovanje, kreativnost i zdrav razvoj zadovoljstvo nam je da aktivno učestvujemo u ovom  projektu koji je oduševio i djecu i roditelje u gradu Lukavcu.

Veseli nas lijepa saradnja sa „Centrom za zdravo i kreativno odrastanje“ koji čini velike stvari za našu djecu i njihovu bolju budućnost.