LUKAVAC CEMENT IMA NOVOG VLASNIKA

Talentis International Construction Investments Kft. iz Mađarske je novi vlasnik Lukavac Cementa. Krajem prošle sedmice i zvanično je okončan proces akvizicije koji je trajao više mjeseci te su uspješno ispunjeni svi uvjeti koji su bili sadržani u kupoprodajnom ugovoru.

Naša fabrika osnovna je davne 1974. i naredne godine proslavit ćemo velikih 50 godina svog postojanja. Zahvaljujući jednoj od najuspješnih privatizacija u BiH, od 2001. godine došlo je do snažnog razvoja, postali smo prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitetan cement. Velikim investicijama u savremene tehnologije, u proteklih 20-ak godina unaprijeđeni su proizvodni kapaciteti, ali realizirano i niz projekta od društvenog značaj koji doprinose razvoju grada Lukavca, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

„Lukavac Cement d.o.o. kao bh. lider u proizvodnji cementa, koji je i tokom 2023. ostvario zavidne rezultate, i nadalje će djelovati u skladu sa svojom zacrtanom poslovnom strategijom, s posebnim fokusom na inovativni razvoj i još bolje pozicioniranje proizvoda kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Jako nam je važno stalno harmonizirati ekonomske, okolišne i društvene aspekte s ciljem postizanja bolje, održive budućnosti. Želim naglasiti da upravljačka struktura kompanije ostaje potpuno ista, bez ikakvih promjena, u punom kapacitetu nastavljamo saradnju s našim partnerima i kupcima“ – kazao je Stjepan Kumrić, naš generalni direktor.

Posebno poznati po korištenju alternativnih goriva u svom proizvodnom procesu, zadovoljavamo sve visoke norme Evropske unije, tako da nam promjena vlasničke strukture otvara dodatne mogućnosti za naš dalji uspješan napredak i razvoj u skladu sa najvišim standardima.