Lukavac Cement organizirao uspješne obuke majstora

Lukavac Cement je u mjesecu aprilu održao dvije uspješne obuke majstora.

Najboljih 60 majstora je tom prilikom dobilo najnovije informacije vezane za rad sa svim vrstama lukavačkog cementa. Razmijenjena su vrijedna iskustva i predstavljene su nove tehnologije iz svijeta cementa, betona i građevinarstva.

Cilj obuka je bio i da se upoznaju i posavjetuju o recepturama, uz praktičnu demonstraciju načina i metoda spravljanja betonske mješavine, pravila za betoniranje u ljetnim i zimskim uvjetima, njegovanje betona, korištenje aditiva kao i prezentacija novog proizvoda Lukavac Betona, vodopropusnog betona, izazvalo je veliko interesovanje svih prisutnih majstora.

Ugradnja lukavačkog cementa, sama po sebi je garanacija za dugotrajnost i kvalitet objekata. Korištenjem našeg cementa ekološki osviješteni majstori i klijenti uveliko doprinose i očuvanju životne okoline, što jeste jedan od osnovnih postulata u radu „Zelene fabrike cementa“.

Sve aktivnosti Lukavac Cementa i Lukavac Betona u 2018. i narednim godinama su usmjerene ka novom razvoju i inovacijama, s namjerom da se u saradnji sa majstorima, našim partnerima i kupcima usavršavaju postojeći i uvode novi proizvodi, poštujući pri tome najviše standarde proizvodnje i zaštite okoline.

Domaćini obuke majstora su bile firme „A-3 Promet“ iz Kalesije  i Prosperitet d.o.o. Srebrenik sa kojima Lukavac Cement već duži niz godina ima veoma dobru saradnju.