LUKAVAC CEMENT: PRIMJER DOBRE PRAKSE ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST BIH

Kao primjer dobre prakse u BiH i dijamantni sponzor nedavno održane Međunarodne konferencije “Izgradimo održivu BiH”, naš generalni direktor Stjepan Kumrić i tehnički direktor Nedim Pašić imali su priliku da učestvuju u važnim panel diskusijama i prezentiraju postignuća Lukavac Cementa u području održivog razvoja i zaštite okoliša.

Posebno su istakli da je postupak upotrebe alternativnog goriva siguran način valoriziranja otpada koji donosi višestruku dobit kako za društvenu zajednicu tako i za samu cementaru.

Upotrebom ovog “zelenog goriva” značajno se smanjuju emisije CO2 u atmosferu i ostvaruju mnogi drugi pozitivni efekti.

Zahvaljujući iznimnom trudu i radu Lukavac Cementa u posljednjoj deceniji, stalnim angažmanom na promociji održivosti i zaštite okoliša, ovo je sigurno jedan od uspješnih modela kako da se gradi održiva BiH u području eliminacije i zbrinjavanja otpada na bezbjedan i energetski efikasan način.

Svojim inicijativama želimo potaći i druge na akciju i transformaciju ka održivom poslovanju i cirkularnoj ekonomiji, te da se primjenom ESG standarda svi usklađujemo sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Srdačno zahvaljujemo organizatoru konferencije ESG BiH na prilici za prezentiranje uspješnih rješenja ali i razmjenu novih ideja i trendova koji mogu značajno ubrzati put Bosne i Hercegovine ka boljoj, održivoj budućnosti.