LUKAVAC CEMENT: USKORO USPJEŠAN ZAVRŠETAK REDOVNIH REMONTNIH AKTIVNOSTI

Ostalo je još nekoliko dana do okončanja redovnog godišnjeg remonta naših postrojenja. Menadžer održavanja Enis Rizvić izvještava da sve aktivnosti teku po planu i vrlo uspješno.

Tako je, između ostalog, izvršeno nekoliko važnih poduhvata: zamjena vatrostalnog ozida u rotacionoj peći dužine 45m i dijela plašta rotacione peći u dužini od 8,5 m, kao i reduktora na glavnom pogonu peći.

U saradnji s kompanijom FLSmidth izmijenjen je ležaj na nosivoj rolni, a na ventilatoru izmjenjivača topline urađena je izmjena frekventnog pretvarača novom serijom ACS880. Uz pomoć austrijske firme Castolin obavljeno je navarivanje ploča na okretnom stolu mlina sirovine, dok je na mlinu cementa ugrađen novi WEG-ov motor snage 3,2 MW.

Navedene remontne aktivnosti će dodatno poboljšati performanse naših postrojenja i osigurati besprijekorno funkcioniranje proizvodnje.

Svim zaposlenicima Lukavac Cementa i drugim učesnicima u ovom procesu srdačano zahvaljujemo na velikom zalaganju. U nastavku pogledajte dio radne atmosfere.