PARTNER I IZLAGAČ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „SFERA 2019: TEHNOLOGIJA BETONA“

Fabrika cementa Lukavac je partner i izlagač na Međunarodnoj konferenciji „Sfera 2019: Tehnologija betona“ koje se održava 26. i 27.03. u Sarajevu. Kompanija Sfera iz Mostara u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle po sedmi put organizira ovaj naučno-stručni skup koji će okupiti mnogobrojne sudionike iz cijelog regiona.

Za nas je ovo važan događaj, jer se preispituju najnovija naučna i tehnička dostignuća, iznose se regulative i standardi iz oblasti tehnologije betona, a mi kao partner i izlagač imamo priliku da predstavimo inovativne betone različite namjene Lukavac Betona. Za prezentaciju smo pripremili i maketu, detalj betonske kuće. Rezultat je to rada naših ekspertnih timova u betonarama u Sarajevu i Banjoj Luci koji svakodnevno unapređuju postojeće i razvijaju nove proizvode, pri čemu se posebna pažnja posvećuje odabiru sirovina, procesima proizvodnje, načinu ugradnje i pravilnom održavanju betona. Lukavac Beton se proizvodi isključivo od domaćih sirovina, potpuno je ekološki prihvatljiv, ekonomičan je i osigurava dugotrajnost i sigurnost objekata. Posebno smo ponosni na činjenicu da su već mnogi objekti u BiH izgrađeni od naših betona što jeste najbolji pokazatelj kvalitete i uspjeha“ – kazao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga Fabrike cementa Lukavac.

 

Ova konferencija je prilika da se učesnici i svi zainteresirani upoznaju sa proizvodima i uslugama Lukavac Betona te uspostavi saradnja kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou.

 

Tokom 2014. godine Fabrika cementa Lukavac je pokrenula i razvila brend Lukavac Beton kako bi tržištu ponudila nova i inovativna rješenja u segmentu svježih transportnih betona. Za kratko vrijeme je postao prepoznatljiv i siguran partner na području sarajevske i banjalučke regije ali i mnogo šire.