PODRŠKA PROJEKTU LET'S DO IT TUZLA

Unapređenje i zaštita okoliša jedan je od osnovnih principa djelovanja Lukavac Cementa, a naša podrška mladima koji vode projekt „Let's Do It Tuzla“ zasnovana je na dugodišnjem prijateljskom odnosu i zajedničkom cilju: ljepša i čistija okolina.

Kao njihov Zlatni partner učestvovali smo na konferenciji za medije koju su organizirali jutros, 14.9.2022., povodom održavanja 11. terenske volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada na području Tuzle, koja će biti realizirana 16. septembra.

Naša Arijana Moranjkić, menadžerica za strategiju i projekte, tom prilikom je istakla da izuzetno cijenimo rad i angažman ovih mladih ljudi koji mogu biti uzor svima kako se zapravo mora ophoditi prema prirodi i vlastitom okruženju.

Zato 16. septembra svi ujedinjeni trebamo biti uz Let's Do It Tuzla i pokazati odgovornost, jer obaveza svakog pojedinca i cjelokupnog društva je da se spriječi svako neprimjereno odlaganje otpada i stvaranje ilegalnih deponija, i to ne samo u Tuzli nego i u cijeloj BiH.