PREDSTAVLJAMO FILM O PROCESU PROIZVODNJE U FABRICI CEMENTA LUKAVAC

U našem novom filmu na slikovit način Vam predstavljamo kako se odvija proces proizvodnje u Lukavac Cementu. Nakon što je prije 20 godina izvršena uspješna privatizacija naše fabrike, u modernizaciju i gradnju novih pogona uloženo je preko 240 miliona KM.

Sa godišnjim kapacitetima proizvodnje od 700.000 tona klinkera i preko 900.000 tona cementa postali smo najveći proizvođač cementa u BiH, ali i jedna od najmodernijih evropskih cementara. Ono što nas posebno izdvaja u regionu je korištenje alternativnih goriva.

Zahvaljući savremenoj tehnologiji i opremi kao rezultat opisanog proizvodnog procesa nastaju naši visokokvalitetni cementni proizvodi: Premiluk, Supraluk, Fineluk, Sulfaluk i Lumal. Svojim izuzetnim svojstvima pogodni su za različite namjene u današnjem modernom građevinarstvu.

Fabrika cementa Lukavac je ekološki osviješten proizvođač, sa velikim iskustvom i vrlo stručnim kadrovima. Pouzdan smo i odgovoran partner koji nudi kvalitet i sigurnost, a zaštita okoliša nam je uvijek na prvom mjestu.

Više detalja o toku naše proizvodnje saznajte u nastavku: