Sfera 2021-Tehnologija betona: FABRIKA CEMENTA LUKAVAC PARTNER, IZLAGAČ I PRIJATELJ

Juče je u Sarajevu završena dvodnevna Međunarodna naučno-stručna konferencija “SFERA 2021: Tehnologija betona” na kojoj su se Lukavac Cement i Lukavac Beton uspješno prezentirali i pokazali sve mogućnosti svojih tehnologija i proizvoda.

Ovogodišnje izdanje konferencije je bilo posvećeno najrasprostranjenijem građevinskom materijalu na svijetu: betonu.

Drugog dana konferencije Nataša Crvenković, naša voditeljica razvoja proizvoda, je održala stručno predavanje u kojem je prisutnim učesnicama i učesnicima predstavila temu “Održiva tehnologija betona”. Istakla je da su betonski proizvodi i njihove sirovine stalni predmet ispitivanja, a da svi trendovi u proizvodnji ovog materijala idu u smjeru smanjenja emisija CO₂ te da planovi do 2050. predviđaju nultu stopu emisija.  

Na konferenciji se, između ostalog, moglo čuti o najnovijim regulativama i standardima u oblasti tehnologije betona, prezentirana su najbolja iskustva ali su se preispitivala naučna i tehnološka dostignuća u proizvodnji i primjeni materijala za spravljanje betona.

Fabrika cementa Lukavac je već tradicionalno partner, izlagač i prijatelj ovog događaja, te je „SFERA 2021“ bila prilika da se da podrška povezivanju struke i nauke, razmjene ideje i iskustva, ali i da se predstave novi trendovi i inovacije.