SOLIDARNOST: DONACIJE MEDICINSKIM USTANOVAMA IZ FABRIKE CEMENTA LUKAVAC

U ovim neobičnim i teškim vremenima Fabrika cementa Lukavac je od samog početka brzo reagirala na korona krizu, iskazujući solidarnost u borbi protiv pandemije. Medicinske ustanove i medicinski radnici našli su se na prvim linijima odbrane, te im je svaka vrsta podrške i pomoći od izuzetnog značaja.

“Tokom 2020. donirali smo UKC-u Tuzla i Domu zdravlja Lukavac određene količine zaštitnih odijela, maski, uređaja za mjerenje tjelesne temperature, sterilizatore i drugu neophodnu opremu u vrijednosti od skoro 100.000 KM. Smatramo da nam je dužnost da se svim snagama borimo protiv COVIDA-19. Samim donacijama smo željeli da usluga medicinskih ustanova prema građanima bude na višem nivou, ali i da rad medicinara bude lakši i sigurniji. Više nego ikada je potrebno da se držimo zajedno i pokažemo senzibilitet prema svojoj zajednici kako bismo prevazišli ovu krizu” – kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.

Fabrika cementa Lukavac, poslujući i sama u otežanim okonostima, vodi se prvenstveno principom solidarnosti i humanosti, s nadom da ćemo i u narednom periodu odgovornim ponašanjem i njegovanjem dobrih praksi istrajati u borbi protiv koronavirusa.