Svečanim otvaranjem gradskog platoa Fabrika cementa Lukavac obilježava 45 godina uspješnog rada

U srijedu, 18. septembra u 11 sati, svečano će biti otvoren novi gradski plato ispred Doma kulture Lukavac, a Fabrika cementa Lukavac će ujedno obilježiti 45 godina svog uspješnog rada. Za rekonstrukciju ovog platoa Lukavac Cement je izdvojio 120.000 KM s ciljem da građanima Lukavca obezbijedi moderno gradsko središte. Učenici OŠ „Lukavac Grad“, njih 45 za 45. rođendan cementare, uz prigodan program će presjeći svečanu vrpcu i na taj način simbolično otvoriti plato.

Prisutnima će se obratiti načelnik Općine Lukavac, Edin Delić, i predstavnik Fabrike cementa Lukavac, a najmlađi će se pobrinuti za ugodnu atmosferu. Nastupit će orkestar, hor i ritmička sekcija učenika OŠ ” Lukavac Grad”.

Plato površine 2.000 m² sada je uređen je prema najvišim standardima i prikladan je za organiziranje gradskih manifestacija, okupljanja i druženja.

Lukavac Cement srdačno poziva sve građane Lukavca i medije da prisustvuju ovom važnom događaju za grad i svojim prisustvom uveličaju rođendansko slavlje Fabrike i svečano otvaranje platoa.