Svečanim otvaranjem novog gradskog platoa Fabrika cementa Lukavac obilježila 45. rođendan

Svečanim otvaranjem novog, rekonstruisanog platoa ispred Doma kulture Lukavac, u koji je Fabrika cementa Lukavac uložila preko 120.000 KM, danas je obilježeno i njenih 45 godina rada. Ovom donacijom Lukavac Cement je dao veliki doprinos daljem razvoju i unapređenju svoje lokalne zajednice.

Zajedno sa brojnim građanima, uposlenicima i gostima uz prigodan program otvoren je novouređeni plato površine 2.000 m², te proslavljen dugogodišnji uspješan rad ove kompanije. 45 učenika OŠ „Lukavac Grad“ za 45. rođendan Fabrike cementa Lukavac presjeklo je svečanu vrpcu, dok su pozitivnu atmosferu upotpunili dječiji orkestar, ritmička sekcija OŠ „Lukavac Grad“, kao i dječija plesna grupa „Čarolija“.

 

Predstavnici Općine Lukavac, JU „Centar za kulturu“ Lukavac i Fabrike su tokom otvaranja istakli da je grad Lukavac dobio moderno gradsko središte uređeno prema najvišim standardima, prikladno za razne vrste okupljanja i druženja.

Voditeljica razvoja proizvoda Fabrike cementa Lukavac Nataša Crvenković je tom prilikom naglasila da je ulaganje od preko 120.000 KM u rekonstrukciju platoa samo jedan od infrastrukturnih projekata koji su podržali, te da će se i ubuduće kao društveno odgovorna kompanija zalagati da grad Lukavac i njegovi građani imaju što ugodniju i zdraviju okolinu.

„Izuzetno smo ponosni na rezultate ovog projekta i raduje me da su građani Lukavca zadovoljni. Smatram da je odluka da skupa slavimo i naših 45 godina rada od velike važnosti za sve nas. Samo svečano otvaranje i obilježavanje našeg 45. rođendana prepustili smo mladim naraštajima, čije aktivnosti rado podržavamo raznim projektima. U našoj već dugoj historiji postali smo prepoznatljiv privredni subjekt u Lukavcu i BiH, koji svojim djelovanjem misli prije svega na ljude i okoliš. Investirajući posljednjih godina velika sredstva u najmodernije tehnologije, upotrebu alternativnih goriva i zaštitu životne sredine svrstali smo se među najmodernije fabrike Evrope. Usmjereni smo isključivo na dalju zajedničku gradnju bolje i zdravije budućnosti za grad Lukavac i BiH“ – kazala je Crvenković.

U povodu obilježavanja svog 45. rođendana Lukavac Cement pokrenuo je i projekt VISIT US, kojim se građani, kompanije, škole i fakulteti iz BiH pozivaju da posjete fabriku, upoznaju se sa njenim savremenim tehnologijama, te saznaju više o upotrebi i značaju alternativnih goriva. Najava posjeta putem aplikacije VISIT US na web stranici www.lukavaccement.ba.