U LUKAVAC CEMENTU ODRŽAN “DAN OTVORENIH VRATA 2022”

U subotu, 24. septembra, u krugu kompanije Lukavac Cement održan je 12. po redu “Dan otvorenih vrata”. Nakon dvogodišnje pauze okupilo se preko 2000 posjetilaca svih uzrasta koji su uživali u prelijepom danu i dobroj zabavi.

“Organizacijom ove tradicionale manifestacije želimo doprinijeti ljepšem i ugodnijem življenju u našoj lokalnoj zajednici. Uz druženje, korisne radionice, sportske aktivnosti i druge sadržaje gradimo uzajamno poštovanje i povjerenje te zajedno stvaramo nove vrijednosti u okruženju u kojem živimo i poslujemo. Vrlo smo sretni da smo opet otvorili vrata naše fabrike, i zahvaljujemo svim našim sugrađanima i sugrađankama na posjeti – kazao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marekting.

Na zelenim površinama Lukavac Cementa odvijali su se sportski turniri u fudbalu i odbojci, priređena je biciklijada, igre na pijesku, kao i niz drugih aktivnosti. A najmlađi su uživali u brojnim zabavnim priredbama. Posebnu pažnju im je privukla dječija predstava „Princeza na zrnu graška“, ples malih balerina, mini disko, ali i druženje s maskotama i drugim učesnicima šarenog defilea. Kroz interaktivne i kreativne eko, likovne i “Uradi sam” radionice svi su mogli isprobati svoje vještine i steći nova znanja.

Lukavac Cementa kao društveno odgovorna kompanija i na ovaj način pokazuje da se istinski zalaže za dobrobit svoje lokalne zajednice u skladu s principima održivog razvoja i otvorenosti.