UČENICI OŠ „LUKAVAC GRAD“ POSJETILI LUKAVAC CEMENT

Juče smo u našim pogonima ugostili posebne goste, učenike III-4 razreda OŠ “Lukavac Grad” i njihovu učiteljicu Lejlu Kovačević. 26 mališana nisu krili zadovoljstvo i radost što su nakon duge izolacije uslovljene pandemijom imali priliku posjetiti pravu fabriku.

Tokom obilaska postrojenja upoznali su se s procesom proizvodnje cementa i saznali kako se to prerađen otpad može korisno iskoristiti kao alternativno gorivo za proizvodnju energije.

“Danas nam je bio izuzetno ugodan dan, jer smo nakon dužeg vremena mogli primiti prve goste, đake OŠ “Lukavac Grad”. Raduje nas da su pokazali veliku zainteresovanost i da su postavljali brojna pitanja. Istinski su uživali i bili dojmljeni onim što su vidjeli u cementari. Za nas ova posjeta predstavlja ujedno i početak nastavka našeg projekta VISIT US kojim se svim zainteresovanim građanima, studentima, učenicima i drugima nudi mogućnost da nas posjete i detaljnije se upoznaju s Lukavac Cementom, modernom tehnologijom, zamjenskim gorivima i njihovom upotrebom, ali i s temama zelene energije i zaštite okoliša. Uz pratnju stručnih lica moguće je dobiti odgovore na sva pitanja, kao i informacije o budućim projektima” – istakao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Lukavac Cementa

Našom kampanjom VISIT US želimo ostvariti blisku saradnju i povjerenje, razmijeniti mišljenja i zajednički graditi bolju i zdraviju budućnost grada Lukavca i BiH. Svi su dobrodošli, a posjeta se može najaviti putem naše web stranice https://lukavaccement.ba/visit-us/.