USPJEŠNA SARADNJA IZMEĐU DOMA ZDRAVLJA LUKAVAC I FABRIKE CEMENTA LUKAVAC

U Fabrici cementa Lukavac je protekle sedmice u saradnji sa Domom zdravlja Lukavac uspješno obavljena vakcinacija 40 uposlenika.

„Od samog početka pandemije brinemo za zdravlje zaposlenih i striktno primjenjujemo sve propisane mjere. Vršili smo i stalna testiranja što je doprinijelo da radni proces protiče nesmetano i da se svi osjećaju sigurno na radnom mjestu. S obzirom na važnost imunizacije protiv COVIDA-19, prošle sedmice je mobilni tim Doma zdravlja Lukavac posjetio našu fabriku i vakcinisao uposlenice i uposlenike koji do sada nisu primili vakcine. Ovo je za sve nas od velikog značaja“ – rekao je Nihad Begić, izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Fabrike cementa Lukavac.

Važno je istaći da Fabrika cementa Lukavac od pojave korona krize njeguje dobru saradnju sa Domom zdravlja Lukavac, sa željom da se dodatno pospješi zdravstvena zaštita građana Lukavca.

Zato je obezbijedila i pet medicinskih frižidera za pohranu vakcina protiv korona virusa koji su danas uručeni Domu zdravlja Lukavac. Radi se o jednom profesionalnom i četiri prenosna frižidera. Zaštita života i bezbjednost ljudi moraju biti prioritet kako bismo smanjili rizike i uspješno se izborili sa pandemijom.