VAŽNE UPUTE I PREPORUKE ZA KLIJENTE I DOBAVLJAČE: BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I DRUGIMA!

Poštovani klijenti i dobavljači,

ovim putem želimo da vas izvjestimo o mjerama koje smo poduzeli sa ciljem prevencije pojave korona virusa i očuvanja zdravlja svih nas. Na osnovu zvaničnih uputa nadležnih institucija moramo biti svjesni svog značaja odgovornog ponašanja i pravilne higijene, koji su u ovom momentu od ključne važnosti za suzbijanje širenja epidemije.

 

  • Uprava Fabrike cementa Lukavac donijela je odluku o OBAVEZNOM NOŠENJU ZAŠTITNE MASKE, koja se odnosi na SVE PREVOZNIKE – VOZAČE koji ulaze u krug naše fabrike, kao i nošenje ZAŠTITNIH RUKAVICA i druge obavezne zaštitne opreme.

 

  • Svim prevoznicima-vozačima koji imaju povišenu temperaturu, simptome slične gripi ili respiratorne probleme neće se dozvoliti ulazak u krug fabrike.

 

  • Sve vozače molimo da se što kraće zadržavaju i kreću u krugu fabrike, a neophodne instrukcije će dobiti od naših uposlenika. Pod ovom mjerom se podrazumijeva ulaz, istovar sirovine/opreme, te preuzimanje robe i napuštanje fabrike.

 

  • Obaveza je i izbjegavanje bilo kakvog bliskog kontakta/rukovanje, grljenje/, te držanje rastojanja od najmanje 1 do 2 metra u razgovoru sa drugima.

 

  • Preporučujemo poduzimanje svih neophodnih higijenskih mjera kao što su: često pranje ruku sapunom od najmanje 20 sekundi i to prije jela i nakon kašljanja/kihanja/brisanja nosa, a posebno nakon odlaska u toalet.

 

  • U krugu fabrike smo obezbjedili na desetine aparata sa dezinfekcionim sredstvima za ruke. Svi naši uposlenici obavezno nose zaštitne maske i rukavice, kao i treća lica, dok dio zaposlenih iz administracije radi od kuće.

 

  • Ulažemo maksimalne napore da se ne narušava redovni rad fabrike i sve mjere smo poduzeli pravovremeno.

 

Sačuvajmo naše zdravlje i budimo odgovorni prema sebi i drugima!

 

Vaša Fabrika cementa Lukavac