Svečanim otvaranjem gradskog platoa Fabrika cementa Lukavac obilježava 45 godina uspješnog rada

Lukavac Cement

U srijedu, 18. septembra u 11 sati, svečano će biti otvoren novi gradski plato ispred Doma kulture Lukavac, a Fabrika cementa Lukavac će ujedno obilježiti 45 godina svog uspješnog rada. Za rekonstrukciju ovog platoa Lukavac Cement je izdvojio 120.000 KM s ciljem da građanima Lukavca obezbijedi moderno gradsko središte. Učenici OŠ „Lukavac Grad“, njih 45 za 45. rođendan cementare, uz prigodan program će presjeći svečanu vrpcu i na taj način simbolično otvoriti plato.

„VISIT US“ – FABRIKA CEMENTA LUKAVAC OTVORENA ZA POSJETE

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac je u mjesecu junu pokrenula projekat pod nazivom VISIT US, kako bi građanima, studentima, učenicima i svim zainteresiranim pružila priliku da se na licu mjesta upoznaju s jednom od namodernijih fabrika u BiH i Evropi. Moderna tehnologija, u koju je posljednjih godina uloženo preko 120 miliona eura, omogućava upotrebu alternativnih goriva u proizvodnom procesu, čime se štede prirodni resursi, ali se ujedno na ekološki i ekonomski održiv način iskorištava otpad koji se pretvara u energiju.  

Fabrika cementa Lukavac uložila više od 120 miliona eura u modernizaciju

Lukavac Cement

Zahvaljujući ulaganjima više od 120 miliona eura u industrijska postrojenja i primjenu  najnovije tehnologije, Fabrika cementa Lukavac d.d, vodeći proizvođač portland i zidarskog cementa u BiH, svrstava se među najmodernije fabrike cementa u Evropi. 

Tržište cementa još uvijek je daleko od stvarnog oporavka nakon recesije i već godinama stagnira, međutim menadžment Fabrike cementa Lukavac svojom poslovnom politikom nastoji održati konkurentsku poziciju i ostavriti pozitivan poslovni rezultat.

Ukupni prihodi 67 miliona KM u 2018.

Kid's fest Tuzla 2019

Lukavac Cement

Kid‘s Fest 2019 pod motom „Budućnost kakvu želim“ održao se 15. juna prvi put u Tuzli, a Lukavac Cement je bio dijamantni sponzor ove popularne dječije manifestacije koja je okupila djecu iz raznih gradova BiH.

„U fokusu našeg djelovanja i naših akcija su djeca i mladi. Veliko nam je zadovoljstvo da smo podržali ovaj jedinstveni događaj za Tuzlu i BiH. Ovakvih događaja nam treba što više, da podržimo ideje mladih koji su i treba da budu pokretačka snaga za buduće promjene i napredak. Bio je to poseban dan sa puno veselja, zabave, kreativnih i obrazovnih radionica i pozitivne energije“ – kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje.

LUKAVAC CEMENT I LUKAVAC BETON NA SAJMU PRIVREDE U TEŠNJU

Lukavac Cement

Lukavac Cement kao vodeći proizvođač portland i zidarskog cementa uzeo je učeće i na 15. jubilarnom Međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2019. Od 13. do 16.06. posjetioci i poslovni partneri ovog značajnog događaja imaju priliku upoznati se sa aktivnostima i proizvodima Lukavac Cementa i Lukavac Betona.

 

Lukavac Cement dijamantni sponzor Kid's festa

Lukavac Cement

(Lukavac, 13.06.2019.) Kid's Fest 2019 pod motom „Budućnost kakvu želim“ održat će se 15. juna prvi put u Tuzli, a Lukavac Cement je dijamantni sponzor ove popularne dječije manifestacije na kojoj se očekuje preko 5000 posjetilaca iz cijele BiH.

 

Lukavac Cement i učenici OŠ „Lukavac Grad“ zasadili 500 novih stabala

Lukavac Cement

Učenici Osnovne škole „Lukavac Grad“ zasadili su danas u svom školskom dvorištu 250 novih stabala i time ujedno obilježili 22. april, Dan planete Zemlje. Ovu akciju pošumljavanja u gradu Lukavcu inicirao je Lukavac Cement, koji je poklonio odgovarajuće drveće za školu, dok je u samom krugu Fabrike cementa Lukavac zasađeno dodatnih 250 sadnica.

1 2 3 6