REKORDAN UDJEL ALTERNATIVNIH GORIVA U FABRICI CEMENTA LUKAVAC

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac, poznata kao pionir u korištenju alternativnih goriva u BiH i šire, okončava 2019. godinu ostvarujući rekordan udjel ovih goriva u iznosu od 45%. Utrošeno je 35.000 tona goriva dobivenih iz otpada, čime je potrošnja uglja smanjena za oko 20.000 tona. Ovakav uspjeh lukavačke cementare rezultat je dugogodišnjih investicija u nove tehnologije, čime je omogućeno da se u njenim postrojenjima čak do 70% fosilnih goriva zamijeni alternativnim izvorima energije.

DRUŠTVENO ODGOVORNI PROJEKTI OBILJEŽILI 2019. U LUKAVAC CEMENTU

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac je tokom 2019. realizirala više društveno odgovornih projekata. Kao kompanija koja iz godine u godinu bilježi pozitivne poslovne rezultate, ove godine posvetila je posebnu pažnju projektima koji su bili namijenjeni građanima, prvenstveno mladima, s namjerom da se zajednički stvaraju nove vrijednosti za bolju i zdraviju budućnost.

LUKAVAC CEMENT UVEO SELEKTIVNO ODLAGANJE OTPADA

Lukavac Cement

Lukavac Cement poznat kao pionir u korištenju alternativnih goriva u BiH uveo je još jednu novinu u svrhu ekološki prihvatljivog odlaganja i korištenja otpada. U sklopu svoje dugoročne kampanje »U prijateljstvu s prirodom« krajem protekle sedmice u krugu fabrike su postavljeni novi kontejneri za selektivno odlaganje otpada. Ovaj projekt je realiziran u saradnji sa firmom »Eko život« iz Tuzle.

Još jedna školica za OŠ “Lukavac mjesto”

Lukavac Cement

Naš projekat „Školica“, koji već duže vrijeme realiziramo u sklopu dugoročne društveno odgovorne kampanje „U prijateljstvu s prirodom“ svuda je naišao na odobravanje i radost brojnih učenika i učenica širom BiH.

INŽENJERI LUKAVAC CEMENTA NA KONGRESU STUDENATA TEHNOLOŠKIH FAKULTETA

Lukavac Cement

Početkom mjeseca oktobra u Banjoj Luci desio se drugi po redu „Kongres studenata tehnoloških fakulteta“ u organizaciji Tehnološkog fakulteta iz Banja Luke i Asocijacije mladih tehnologa. Naši inženjeri tehnologije Damir Mulamehmedović, menadžer za proizvodnju i Nedim Salihović, stručnjak za goriva i sirovine, su prisutnim studentima održali predavanje pod nazivom „Smanjenje stakleničkih plinova upotrebom alternativnih goriva u cementnoj industriji“.

Svečanim otvaranjem gradskog platoa Fabrika cementa Lukavac obilježava 45 godina uspješnog rada

Lukavac Cement

U srijedu, 18. septembra u 11 sati, svečano će biti otvoren novi gradski plato ispred Doma kulture Lukavac, a Fabrika cementa Lukavac će ujedno obilježiti 45 godina svog uspješnog rada. Za rekonstrukciju ovog platoa Lukavac Cement je izdvojio 120.000 KM s ciljem da građanima Lukavca obezbijedi moderno gradsko središte. Učenici OŠ „Lukavac Grad“, njih 45 za 45. rođendan cementare, uz prigodan program će presjeći svečanu vrpcu i na taj način simbolično otvoriti plato.

1 2 3 6