U LUKAVAC CEMENTU ODRŽANA PRAKTIČNA EDUKACIJA ZA BUDUĆE EUREM MENADŽERE

Lukavac Cement

U saradnji sa Predstavništvom njemačke privrede u BiH (AHK BiH) juče, 1. februara, u prostorijama Lukavac Cementa održana je cjelodnevna praktična nastava za buduće EUREM menadžere.

Bila je ovo je prilika da ugostimo polaznike ovogodišnjeg EUREM programa obuke za sticanje međunarodno priznatog certifikata za „Evropskog Energetskog Menadžera“. Ovaj njemački program se od 1994. godine provodi u više od 30 zemalja u svijetu i u proteklom periodu je dokazao izuzetnu efikasnost.

LUKAVAC CEMENT DOBITNIK „CERTIFICATE OF EXCELLENCE 2022“

Lukavac Cement

U organizaciji njemačkog instituta DCC Delta Coal Control učestvovali smo u međulaboratorijskom poređenju analiza alternativnog goriva SRF i ostvarili izvrstan rezultat. Zadatak za našu laboratoriju i još 53 laboratorije iz Evrope i svijeta je bio detaljna analiza istog uzorka.

OŠ „LUKAVAC GRAD“ I LUKAVAC CEMENT ZAJEDNIČKI OBILJEŽILI DAN EKOLOŠKOG POKRETA

Lukavac Cement

U povodu Međunarodnog dana ekološkog pokreta koji se širom svijeta obilježava 17. novembra, Lukavac Cement je u krugu fabrike pripremio akciju sadnje novih stabala. U pomoć su stigli učenici IV i VIII razreda OŠ „Lukavac Grad“ i njihove nastavnice Rabija Bektić i Hamida Toplak, te su uspješno zasađene 232 nove sadnice breze, bora, lipe i jele koliki je i broj trenutno zaposlenih u Lukavac Betonu i Lukavac Cementu.

U LUKAVAC CEMENTU OBILJEŽENA SEDMICA ETIKE I USKLAĐENOSTI

Lukavac Cement

Dr. sc. Silvija Vig održala stručno predavanje i dala osvrt na saradnju s Lukavac Cementom

U Lukavac Cementu je u periodu od 6. do 12.11.2022. prvi put obilježena Sedmica etike i usklađenosti, a dr. sc. Silvija Vig je tom prigodom održala i stručno predavanje „Uloga i odgovornost menadžera za učinkovit sistem upravljanja usklađenostima“.  

Inače je osnivačica i direktorica kompanije CODUPO Compliance iz Hrvatske koja promiče izvrsnost u poslovanju i pomaže organizacijama uspostaviti visoke standarde poslovanja. Specijalizirana je za područje usklađenosti i integriteta u poslovanju, a svoja vrijedna znanja i iskustva prenosi menadžerima i voditeljima funkcije usklađenosti u cijeloj regiji.

BUDUĆI GRAĐEVINSKI TEHNIČARI POSJETILI LUKAVAC CEMENT

Lukavac Cement

Krajem prošle sedmice ugostili smo učenike trećih i četvrtih razreda JU Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole iz Tuzle.

Budući građevinski tehničari u sklopu svog školskog predmeta Beton i armirani beton uče o komponentama betona, osobinama i primjeni.

PRIVREMENI ZASTOJ U PROIZVODNJI LUKAVAC CEMENTA

Lukavac Cement

Lukavac Cement privremeno je obustavio proizvodnju u svojim proizvodnim pogonima. Planirani zastoj je počeo 3. oktobra 2022. i trajat će do kraja ovog mjeseca. Ovo je uobičajena procedura koja se sprovodi zbog manjih remontnih aktivnosti i adekvatne pripreme za rad cementare do kraja tekuće godine.

1 2 3 14