SLAVIMO 50 GODINA LUKAVAC CEMENTA

Lukavac Cement

Ove godine obilježavamo veliki, zlatni jubilej naše kompanije. Slavimo 50 godina izgradnje čvrstih temelja koji su odoljeli svim izazovima, krizama, promjenama.

Lukavac Cement ima bogatu historiju koja počinje 1974. Od skromnih početaka, evoluirali smo u lidera u proizvodnji visokokvalitetnih cementnih proizvoda, opslužujući različite industrije i infrastrukturne projekte.

REMONT POSTROJENJA LUKAVAC CEMENTA U ZAVRŠNOJ FAZI

Lukavac Cement

U nekoliko narednih dana bit će finaliziran redovni zimski remont postrojenja u našoj fabrici.

Zahvaljujući dobrom planiranju, pravovremenoj nabavci rezervnih dijelova, nesebičnoj podršci svih službi i sinhronizaciji aktivnosti na terenu, svi poslovi su tekli prema planu i vrlo uspješno se privode kraju.

ZAVRŠETAK REDOVNOG ZIMSKOG REMONTA U LUKAVAC CEMENTU

Lukavac Cement

Lukavac Cement je 6. januara ove godine pokrenuo planirane radove na zimskom remontu postrojenja zbog čega je zaustavljena linija rotacione peći. Ponovno pokretanje proizvodnje počinje u utorak, 20. februara 2024.

Kao i svake godine, ovaj redovni remont postrojenja vrši se s ciljem optimizacije procesa tokom proizvodnje cementa, a radove su obavljali kako uposlenici Lukavac Cementa tako i više kompanija iz zemlje i inostranstva.

LUKAVAC CEMENT SPREMAN NA NOVE IZAZOVE

Lukavac Cement

Protekla godina u Lukavac Cementu obilježena je uspjehom, te smo potpuno spremni na nove izazove u 2024. godini. Ispunili smo zacrtane planove, konstantno rastemo i postižemo uspjehe zahvaljujući zalaganju svih uposlenika, ali i novim znanjima i dobrim idejama.

REDOVNI ZIMSKI REMONT POSTROJENJA LUKAVAC CEMENTA

Lukavac Cement

Od 6. januara 2024. godine krenuo je redovni remont naših postrojenja. Zaustavljena je linija rotacione peći, a ponovno zagrijavanje sistema planirano je krajem februara ove godine.

Tada će ponovno početi proces proizvodnje klinkera. U skladu sa potrebama tržišta u pogonu su mlinovi cementa.

LUKAVAC CEMENT IMA NOVOG VLASNIKA

Lukavac Cement

Talentis International Construction Investments Kft. iz Mađarske je novi vlasnik Lukavac Cementa. Krajem prošle sedmice i zvanično je okončan proces akvizicije koji je trajao više mjeseci te su uspješno ispunjeni svi uvjeti koji su bili sadržani u kupoprodajnom ugovoru.

LUKAVAC CEMENT POSJETILI STUDENTI BANJALUČKOG PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA

Lukavac Cement

U okviru našeg programa VISIT US u četvrtak, 23.11.2023, u posjetu su nam stigli studenti i studentice Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Banja Luka sa Studijskog programa hemija koje je predvodila njihova profesorica Suzana Gotovac Atlagić.

Imali su priliku upoznati se s našim tehnološkim procesom, obići halu za alternativna goriva, a u završnici posjete održano im je predavanje u laboratoriju za kontrolu kvaliteta.

1 2 3 18