MEĐUNARODNI USPJEH INŽENJERA FABRIKE CEMENTA LUKAVAC

Lukavac Cement

Inženjer Fabrike cementa Lukavac Emir Ćilimković je na nedavno održanoj 10. međunarodnoj konferenciji EUREM u Atini osvojio prestižnu nagradu “EUREM 2020” za treći najbolji projekt uštede energije u konkurenciji od ukupno 40 dostavljenih radova iz 27 evropskih zemalja.

Nakon šestomjesečne edukacije “Eurem European EnergyManager” u organizaciji AHK – Predstavništva njemačke privrede u BiH, stručna komisija je Ćilimkovićev završni rad “Poboljšanje energetske efikasnosti linije za proizvodnju klinkera sušenjem alternativnog goriva” proglasila najboljim. Sticanjem međunarodno priznatog certifikata za EUREM energetskog menadžera imao je pravo učešča na ovoj konferenciji koja je bila i takmičarskog karaktera.

U POSJETI SRETNOJ PORODICI ČOLO

Lukavac Cement

Uposlenik Lukavac Beton Ibrahim Čolo i njegova supruga Anesa prije par mjeseci su postali sretni roditelji trojki, dvije djevojčice i jednog dječaka. Protekle sedmice su ih u ime Fabrike cementa Lukavac posjetile naše kolegice Arijana i Nataša i kolega Amir, po običaju sa prigodnim darovima.

Porodica Čolo ima i trogodišnjeg sina Alija, a ponosni roditelji kažu da su djeca nešto najljepše na svijetu i potpuno se slažemo s njima.

Uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona im čestitaju od srca i žele sve najbolje.

 

 

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC DOBILA VRIJEDNO PRIZNANJE

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac proglašena je u utorak, 29.9.2020., kompanijom koja je prvoplasirana po ostvarenom prihodu u 2019. u svojoj djelatnosti.

Ovo vrijedno priznanje dodijeljeno nam je na manifestaciji „100 najvećih u Bosni i Hercegovini“ koju već tradicionalno organiziraju Poslovne novine u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i bonitetnom agencijom LRC Sarajevo.

INTERVJU GENERALNOG DIREKTORA STJEPANA KUMRIĆA ZA POSLOVNE NOVINE

Lukavac Cement

Naš generalni direktor Stjepan Kumrić dao je intervju za specijalno izdanje Poslovnih novina „100 najvećih u Bosni i Hercegovini“. Fabrika cementa Lukavac već godinama podržava ovu manifestaciju koja je sigurno jedan od najvažnijih poslovnih događaja u našoj zemlji ali i u regionu.

Naglasio je da se dobro nosimo sa novonastalom situacijom koju je izazvala pandemija COVID-19 i da se nastavlja investiranje u povećanje udjela alternativnih goriva.

U nastavku možete pročitati kompletan intervju.

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC U ČETVRTAK IZVODI POKAZNU VJEŽBU GAŠENJA POŽARA I PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac obavještava građane i građanke Lukavca da će u četvrtak, 1. oktobra 2020. u periodu od 11 do 12 sati, u krugu fabrike biti izvedena pokazna vježba gašenja požara, evakuacije zaposlenih i pružanja prve pomoći.

 

Pored svih uposlenika u vježbi će učestvovati Profesionalna vatrogasna jedinica, Služba hitne medicinske pomoći, Crveni križ općine Lukavac i PU Lukavac.

 

S obzirom na to da će biti uključene sirene i da će policija biti na svim ulazima Fabrike cementa Lukavac, molimo građane za razumijevanje zbog povećane buke i aktivnosti koje će biti sprovedene u ovom području.

 

S poštovanjem,

Fabrika cementa Lukavac

„COVID-19 fotodnevnik“ Fabrike Cementa Lukavac – svjedočanstvo jednog vremena

Koronavirus promijenio je mnogo toga u cijelom svijetu. S jedne strane ova pandemija je preoblikovala način dosadašnjeg života i poslovanja, dok je s druge strane pokazala da su zajedništvo, solidarnost i timski duh neophodni kako bi se prevazišlo ovo nesvakidašnje vrijeme.

Jedan od odgovora Fabrike cementa Lukavac na postojeću krizu je i projekt koji smo nazvali „COVID-19 FOTODNEVNIK“. Fotografijom je zabilježena atmosfera tokom jednog radnog dana u našoj fabrici.

Briga za naše uposlenike i njihovo zdravlje jedan je od najvažnijih postulata našeg poslovanja. Bez njih ne bi bilo ni razvoja ni evidentnog uspjeha Lukavac Cementa i Lukavac Betona.

Upravo zato smo odlučili našim saradnicima i saradnicama posvetiti „COVID-19 FOTODNEVNIK“.

Ovaj fotografski zapis predstavlja i svjedočanstvo jednog teškog i neobičnog vremena, u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona svojim odgovornim ponašanjem i zalaganjem svakodnevno davali i danas daju ogroman doprinos da naši pogoni rade bez dana prekida. Fotodnevnik je i velika zahvalnica svima njima za iskazanu odgovornost, požrtvovanost i disciplinu.

Ovo je priča u slikama, u kojoj naši uposlenici s maskama na licu i uz strogo poštivanje propisanih mjera, čvrsto vjeruju da se kriza može prevazići i da mogu uspjeti u svim izazovima koji ih očekuju.

Budimo odgovorni prema sebi i drugima!

Ovdje možete pogledati naš COVID-19 FOTODNEVNIK:

 

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC U 2020. INVESTIRA 4,5 MILONA KM

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac ove godine provodi investicione aktivnosti vrijedne 4,5 miliona KM.

Naš izvršni direktor za finansije Daniel Maschtovský za poslovni portal BiznisInfo govori o kakvoj se investiciji radi, kao i o trenutnoj situaciji u Fabrici i budućim planovima.

Više detalja iz ovog razgovora možete saznati na:

https://www.biznisinfo.ba/fabrika-cementa-lukavac-investira-novih-45-miliona-km/ 

 

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC GENERALNI SPONZOR PROJEKTA „PLATFORMA ZA NISKO-KARBONSKI URBANI RAZVOJ FBIH“

Lukavac Cement

U skladu sa svojom poslovnom filozofijom koja promovira vrijednosti ekološki zdrave sredine, upotrebe alternativnih goriva i savremenih tehnologija, Fabrika cementa Lukavac rado podržava bh. projekte koji imaju iste ili slične ciljeve, a što je i bio razlog da kao generalni sponzor podrži projekt „Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH“ u organizaciji Udruženja-Centra za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – ENERGIS.

Odluka o poništavanju Poziva za prijavu projekata i programa za dodjelu donacija/sponzorstava u 2020. godini

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac ovim putem obavještava sve aplikante da je Uprava Fabrike donijela Odluku o poništavanju Poziva za prikupljanje prijedloga projekata za dodjelu donacija i sponzorstava u 2020. godini.

Poziv, koji je bio objavljen 11. februara 2020. na službenoj stranici Lukavac Cementa www.lukavaccement.ba, se poništava usljed novonastale situacije vezane za pandemiju virusa COVID-19.

FABRIKA CEMENTA LUKAVAC JEDAN JE OD NAUSPJEŠNIJIH PRIMJERA U UPOTREBI EKSPERTNOG SISTEMA ZA AUTOMATSKU REGULACIJU

Lukavac Cement

Fabrika cementa Lukavac je 2017. godine nabavila uređaj Kima MillMaster, ekspertni sistem koji je instaliran na novi mlin cementa. Radi se o sistemu automatskog upravljanja proizvodnjom i kvalitetom cementa.

Na inicijativu predstavnika njemačke kompanije Kima Process Control GmbH Dirka Schmidta, u junskom izdanju svjetskog magazina „World Cement“ naš procesni menadžer Emir Ćilimković dao je analizu dosadašnjeg korištenja ovog automatskog sistema upravljanja proizvodnjom i kvalitetom cementa.

1 2 3 8