LUKAVAC CEMENT: PROSLAVA 50 GODINA

Lukavac Cement

Proslava 50. rođendana Lukavac Cementa bila je nevjerovatna!

U posjetu nam je stigao naš vlasnik LŐRINC MÉSZÁROS, a nakon njegove posjete održana je i konferencija za medije.

Navečer su hiljade Lukavčana i Lukavčanki svih generacija slavili s nama i uživali u spektakularnom koncertu Divanhane i Dubioze Kolektiv.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE – 50 GODINA LUKAVAC CEMENTA

Lukavac Cement

Povodom obilježavanja našeg velikog jubileja u četvrtak, 6. juna u 12 sati u krugu naše fabrike održat će se konferencija za medije na kojoj će se prisutnim novinarkama i novinarima obratiti Stjepan Kumrić, generalni direktor Lukavac Cementa, Tamas Nemeth, predsjednik Nadzornog odbora Lukavac Cementa, Krisztián Pósa, ambasador Mađarske u BiH, Izet Imamović, bivši generalni direktor Fabrike cementa Lukavac i Edin Delić, gradonačelnik Lukavca.

LUKAVAC CEMENT: PROJEKAT ZAŠTITE ZRAKA KOJI SUFINANSIRA FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA FBIH

Lukavac Cement

Intenzivno brinemo i ulažemo u zaštitu okoliša, a trenutno smo u realizaciji projekta pod nazivom “Poboljšanje kvaliteta zraka kroz unapređenje sistema za kontinuirani monitoring emisija zagađujućih materija u zrak, izvještavanje i edukaciju”, koji sufinansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.
Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta i kontinuiteta mjerenja ugradnjom novog analizatora za kontinuirani monitoring emisija zagađujućih materija u zrak na dimnjaku rotacione peći.

LUKAVAC CEMENT 30. MAJA PONOVNO POKREĆE PROIZVODNJU: Uspješno obavljene manje remontne aktivnosti

Lukavac Cement

U periodu od 19. do 29. maja ove godine u Lukavac Cementu izvršene su manje remontne aktivnosti postrojenja zbog čega je bila zaustavljena linija rotacione peći. Cilj ovih radova je bila dalja optimizacija proizvodnih procesa.

U četvrtak, 30. maja, ponovno pokrećemo proizvodnju, i kako je već poznato, prilikom pokretanja i zagrijavanja rotacione peći iz fabrike će se pojaviti dim zbog sušenja novougrađenih materijala, koji će biti prisutan sve dok se ne uspostavi topli režim rada.

TAMÁS NÉMETH NA N1TV

Lukavac Cement

Prošlog petka gost u emisiji „Novi dan“ N1 televizije bio je naš predsjednik Nadzornog odbora Tamás Németh.

Predstavio je Talentis International Construction Investments Kft., ali govorio i o tome koliko je do sada uloženo u modernizaciju naše fabrike, o njenim proizvodnim kapacitetima, ali i o velikoj posvećenosti zaštiti okoliša, smanjenju ugljičnog otiska i drugim važnim pitanjima.

1 2 3 19