Premiluk

Cem I 52,5 N

Cement za proizvodnju betona ultravisokih svojstava.
Portland cement sadrži 95-100 % portlandskog cementnog klinkera, uz dodatak prirodnog gipsa kao regulatora vezivanja u količini do 5% koji se zajedno melju u kugličnom mlinu.

Detaljnije

Supraluk

Cem II/B-M (V-L) 42,5 N

Cement za pripremu betona u zahtjevnim betonskim konstrukcijama.
Miješani portland cement koji sadrži: 65-79 % portlandskog cementnog klinkera, 21-35 % silicijskog letećeg pepela oznake V iz termoelektrane i krečnjaka oznake L kao glavne sastojke, zajednički mljevene u mlinu sa kuglama uz dodatak prirodnog gipsa kao regulatora vezivanja.

Detaljnije

Fineluk

Cem II/B-M (V-L) 32,5 N

Cement za proizvodnju betona, maltera i estriha.
Miješani portland cement koji sadrži: 65-75 % portlandskog cementnog klinkera, 21-35 % silicijskog letećeg pepela oznake V iz termoelektrane i krečnjaka oznake L kao glavne sastojke, zajednički mljevene u mlinu sa kuglama uz dodatak prirodnog gipsa kao regulatora vezivanja. Prednost ovog cement je umjereno vezivanje što omogućava dužu manipulaciju pri ugradnji betona, a veoma dobra obradivost je idealna za proizvodnju žbuke i glazura.

Detaljnije

Sulfaluk

Cem III/B 32,5 N SR-LH

Cement za izradu betona izloženog sulfatnoj sredini /za betoniranje pri izuzetno visokim temperaturama.
Sulfatno otporni cement niske toplote hidratacije s udjelom zgure (troske) 66%-80%, te 20%-34% klinkera, uključujući i prirodni gips kao regulator vezivanja.

Detaljnije