Building Information Modeling

Lukavac Cement uveo je modernu digitalnu tehnologiju BIM i sada su svim zainteresiranim na raspolaganju digitalizovani lukavački betoni. BIM (Building Information Modeling) je savremena tehnologija koja u svijetu zauzima važnu ulogu u arhitekturi i građevinarstvu. Ovo je nužna promjena ukoliko se želi ići u korak sa naprednim digitalnim rješenjima i modernizacijom građevinske industrije u našoj zemlji.

bim

Digitalizovani betonski proizvodi

Sada Lukavac Beton može ponuditi arhitektama i građevinskim kompanijama različite vrste betona koje putem BIM-a mogu ugraditi u svoje projekte kao vezivno tkivo. Virtualnom gradnjom i inteligentnom primjenom BIM-a omogućavamo da svi naši partneri u lancu gradnje optimalno sarađuju. Pri tome imaju detaljan pregled lukavačkih betonskih proizvoda sa potrebnim tehničkim specifikacijama, fizičko-mehaničkim karakteristikama, klasama izloženosti i konačnoj namjeni.
Pomoću BIM-a projektanti lakše upravljaju svim izmjenama i podacima, na raspolaganju im je bolja simulacija objekata. Karakteristike materijala se lako i jednostavno simuliraju prije samog izvođenja.

Naše digitalizovane betonske proizvode možete preuzeti popunjavanjem forme na stranici Lukavac Beton.