POSTALI SMO BIZNIS LIDER ODRŽIVOG RAZVOJA U BIH ZA 2022.

Na završnoj ceremoniji dodjele Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, koja je održana sinoć, 30. juna, u Sarajevu, pobijedili smo u kategoriji srednjih preduzeća i postali Biznis lider u oblasti „Resursi i okoliš“.

Tematska oblast „Resursi i okoliš” prepoznaje kompanije koje aktivno rade na smanjenju svog ekološkog otiska, te investiraju u nove tehnologije i razvijaju svoja vlastita rješenja.

Bili smo među finalistima u kategoriji srednjih preduzeća u tematskim oblastima „Ljudi“ i „Resursi i okoliš”, što je još jedan pokazatelj da smo vodeća bh. kompanija u održivosti bosansko-hercegovačkog društva i ekonomije, i da kontinuirano kreiramo inovativna rješenja za zelenu budućnost.

Ovu važnu nagradu u ime Lukavac Cementa primila je Arijana Moranjkić, naša projekt menadžerica za strateško planiranje, te se tom prilikom zahvalila organizatorima takmičenja Ambasadi Švedske u Sarajevu, Ujedinjenim nacijama u BiH i UNDP-u BiH i istakla da nas ovo priznanje motivira i obavezuje da dalje vrijedno radimo na održivosti, stvaranju novih vrijednosti koje maksimalno smanjuju otisak u okolišu.