„U PRIJATELJSTVU S PRIRODOM“- NOVI EDUKATIVNI VIDEO SERIJAL ZA DJECU

Raditi za dobrobit djece i na razvijanju njihove svijesti i znanja o značaju i zaštiti prirode smatramo svojim redovnim zadatkom koji obavljamo s velikim zadovoljstvom i radošću.

Upravo zato pokrećemo novu edukativnu i zabavnu kampanju – video serijal od 24 epizode – pod našim dobro poznatim sloganom „U prijateljstvu s prirodom“.

Da bi naša djeca odrastala što sretnija, okružena životinjama, pticama, biljkama, parkovima, šumama, trebaju najprije naučiti kako da se druže sa prirodom. Pri tome je važno da saznaju kako mogu prirodu sačuvati za sva živa bića i kako se prema njoj ophoditi. Upoznavanje sa ekološkim problemima i traženje najboljih rješenja je, također, sastavni dio edukacije djece i mladih kako bi i sami mogli pomagati da naša planeta bude čista i zdrava.

U video serijalu „U prijateljstvu s prirodom“ djeca zajedno sa svojim prijateljima,  roditeljima i nastavnicima imaju priliku da na kreativan način upoznaju magični svijet prirode. Uz pomoć malih drugara i Ajle Huremović svakog mjeseca u narednih godinu dana bit će prikazane dvije epizode serijala na novoj web stranici https://uprijateljstvusprirodom.ba/. Prva februarska epizoda već je dostupna.

Srdačno vas pozivamo da redovno pratite naš serijal, jer će sigurno biti vrlo zabavno i poučno. Toplo preporučujemo da nas zapratite i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/uprijateljstvusprirodom

https://www.instagram.com/uprijateljstvusprirodom/

https://www.youtube.com/@lukavaccement7645

https://www.tiktok.com/@uprijateljstvusprirodom

Realizaciju edukativnog video projekta „U prijateljstvu s prirodom“ Lukavac Cement realizira uz podršku agencije Kreativluk. A glavni cilj nam je da djeca uče, istražuju i druže se s prirodom.